Poplink

 


Poplink wordt gemaakt door twee jeugdvrienden. Het principe is eenvoudig. Vind een link met een vraag of antwoord over popmuziek en maak daar een nieuwe vraag van. Er is geen winnaar. Het is een spelletje dat ze voorheen onderweg in de auto speelden. Ze hebben er een podcast van gemaakt en wat denk je? Er wordt nog naar geluisterd ook, want het is een hartstikke leuk spelletje. De uitzendingen zijn luchtig van toon, maar ondertussen weten Ruben en Roy wel waar ze het over hebben. 
 
Ik hoorde uiteraard Beatleslinkjes en heb contact gezocht. Ruben en Roy hebben naar aanleiding daarvan Stefans Beatleshoekje gecreëerd bij Poplink. Erg leuk.De besproken links hoor je vanaf ± 3.45 minuten.

Sophie Tucker.
Tucker was - behalve het duo dat genoemd werd in de aflevering Trommels, trommels, trommels - een van de populairste entertainers in de VS in de eerste helft van de twintigste eeuw. In 1963 traden The Beatles op tijdens de Queen's Royal Variety Performance. Paul McCartney introduceerde het nummer Till There Was You waarover hij zei 'Also recorded by our favorite American group, Sophie Tucker'.  Het publiek lachte hier hartelijk om. Was het een grap over haar grootte, iets wat Tucker vaak over zichzelf zei? (zie hier)

Linkshandige drummers
Er was in diezelfde aflevering een vraag over linkshandige drummers. De helft van The Beatles bestaat uit linkshandige drummers, die overigens wel op een rechtshandig drumstel spelen. Hier bedoel ik uiteraard Ringo Starr, maar Paul McCartney drumt ook (behoorlijk) verdienstelijk.  

In de aflevering Wat gaan we hard werd er naar een link gevraagd met honden. Er zijn twee liedjes van de muziekhelden uit Liverpool die over honden gaan. Althans, een soort van. 

Martha My Dear
Paul McCartney schreef het prachtige liedje Martha My Dear naar verluidt over zijn schaapshond Martha, in eerste instantie als complexe piano-oefening voor hemzelf. Hij schijnt het nummer zelf niet meer te kunnen spelen. Het nummer heeft nooit op de setlijst gestaan van een van de vele concerten die deze oude popmuzikant gaf.

Hey Bulldog
John Lennon schreef voor de meeste mensen minder bekende en obscure nummer Hey Bulldog. Het nummer heette oorspronkelijk Hey Bullfrog. De tekst gaat totaal nergens over. Toen McCartney tijdens de repetities van het nummer begon te blaffen, werd het nummer omgedoopt tot Hey Bulldog.

Reacties

Populaire posts van deze blog

BBY bespreekt: No Reply